Leto 2009.

- Broj telefona Smučarskog    doma: 036 815-120

- Noć/doručak = 850 din

- Redovna autobuska linija Kraljevo - Goč:
 - sa aut. stanice u 7h
 - povratak u 1500

 
 


 

Dobrodošli...

   Planina Goč je od Kraljeva udaljena dvadesetak kilometara. Ide se živopisnim kanjonom bivše trase "Rižine" pruge i stiže se, na petnaestom kilometru, do Kamenice, a levim krakom, koji vodi u Sokolju reku, dolazi se do uspinjače i parking prostora koji se nalazi u kanjonu stogodišnjih šuma. Odatle se uspinjačom, za osam minuta, stiže na Dobru vodu gde postoje najrazličitiji sportski, kulturno - umetnički i mnogi drugi sadržaji.
   Postoji i drugi put, od Kamenice preko Brezne, i njime ćete stići na istu lokaciju. Nešto je duži (30km od Kraljeva do Goča), nedavno je potpuno rekonstruisan.

   Goč ima više od 250 izvora sa zdravom pijaćom vodom, dve reke, Sokoljsku i Gvozdačku, koje su poribljene pastrmkom, što je pravi izazov kako za ribolovce tako i za sve ostale ljubitelje prirode. To su bistre vode koje idu od samog vrha i gravitiraju prema kraljevačkom delu Ibra i reke Ribnice. Na Goču postoji i prekrasno jezero i obeležene staze za šetnju, a sa vrha planine putni pravci vode na sve četiri strane sveta.

   Osim sportistima, Goč je posebno interesantan i deci, zbog čega ga neki nazivaju i dečjom planinom. Kada se saberu sve godišnje posete skijaša, sportista i dece koja dolaze iz kraljevačke opštine brojka se može iskazati u hiljadama uživalaca u ovoj prirodnoj blagodeti. Sa svojih 1.000 metara nadmorske visine Goč pruža idealne uslove za oporavak kardiovaskularnih bolesnika i svih onih koji imaju problema sa takozvanim bolestima modernog doba. Zbog svega toga Goč je postao i planina zdravstvenog turizma, bez obzira što sadržaji na njemu nisu osmišljavani isključivo ili delimično za takve namene.

   Sa kraljevačke autobuske stanice svakodnevno polaze autobusi - jutarnji u 7 časova a popodnevni u 15h. Povratak je sa platoa kod ski doma u 8h i u 16h.


© Smučarski klub Goč. Sva prava zadržana.